Nasveti za uporabo

posoda za indukcijo

Vsi izdelki WOLL so vliti v originalni aluminijev kalup in prekriti s posebnim slojem proti obrabi in praskam. Zaradi tega je Woll posoda za indukcijo zvezda v segmentu aluminijevih posod in zagotavlja dolgotrajno kvaliteto pri kuhanju; prihranite pri energiji ter kuhate bolj zdravo hrano z nizko vsebnostjo maščobe.

Pomivanje posode je hitro in enostavno – samo splaknite z vročo vodo z malo detergenta za posodo pred prvo uporabo. In je vse pripravljeno!

Oglejte si še nasvete za še več veselja pri kuhanju!

Segrevanje

Prava temperatura za cvrtje: posoda WOLL se segreje izredno hitro!

"segrevanje
Ko je segrevanje nastavljeno na najvišjo stopnjo se prazna Woll posoda segreje izredno hitro; 300 °C doseže v treh minutah! Pravočasno zmanjšajte stopnjo segrevanja za zdravo in okusno hrano. Če je temperatura v posodi previsoka se olje in maščobe zažgejo in se lahko prilepijo na površino posode ter trajno uničijo sloj proti oprijemanju hrane.

Še enkrat; pravilno nastavite stopnjo gretja na štedilniku ko cvrete ali pečete v WOLL posodi.

Najprej za kratek čas segrejte prazno posodo, učinkovito termalno dno se segreje hitro in enakomerno. Pravočasno zmanjšajte stopnjo gretja, dodajte olje ali mast in seveda sestavine, ki jih želite cvreti. (glejte še Olje in maščoba) Preizkus z leseno kuhalnico: v olje ali mast v posodi pomočite suh ročaj kuhalnice; če se okrog ročaja naredijo majhni mehurčki, je olje pravilno segreto. Nikakor se ne sme pokaditi, to namreč pomeni da se olje žge!

Zaradi visoko učinkovitega sloja proti oprijemanju je Woll posoda za indukcijo primerna za pripravo mesa brez maščobe.

Če želite cvreti brez uporabe olja ali masti:

 • segrevajte Woll posodo na najvišji stopnji približno 2 1/2 minute. Ustreznost temperature preverite s kapljicami vode; z mokrim prstom spustite nekaj kapljic v segreto posodo – če kapljice plešejo po dnu ponve, je temperatura ustrezna, če takoj zacvrčijo in izparijo, je posoda za indukcijo preveč segreta.
 • Nato zmanjšate stopnjo gretja za 30%.
 • Meso mora imeti sobno temperaturo.
 • Dajte meso v ponev – na začetku se malo prilepi na dno posode.
 • Ko meso z lahkoto dvignete ga popecite še na drugi strani.
 • Pecite dokler ni spečeno po vašem okusu.
 • Malo zapečeno: če s palcem pritisnemo na meso je mehko, ne čutimo upora, srednje zapečeno: manjši upor ob pritisku s palcem, zelo zapečeno: meso se praktično ne vdre, če pritisnemo s palcem.
 • Po pečenju naj meso približno 5 minut počiva v pečici na 90 °C.

Olje in maščoba

Uživajte v zdravi hrani: Olje izbirajte pazljivo; niso vsa primerna za segrevanje!maščobe

Glede na to, kako pripravljate obrok, izberite olje ali mast, ki je ustrezna za temperaturo na kateri boste kuhali. Masti in olja imajo različne lastnosti, nekatera začnejo goreti (se začnejo žgati, iz posode z oljem se začne kaditi) pri nižjih temperaturah, druga kasneje.

Ko kuhate na visokih temperaturah, npr. pečete meso ali pražite zelenjavo v voku je priporočljivo uporabljati olja za visoke temperature.

 • rafinirano sončnično olje, kokosovo, koruzno, arašidovo, sojino olje (do 220–232 °C)
 • rafinirano olivno olje (do 242 °C)
 • rafinirano repično oil – priporočeno s strani strokonjakov za prehrano (do 240 °C)
 • palmovo olje (do 220 °C)

Za “nežno” cvrtje, npr. za ribe, piščančja prsa, pečen krompirček ali pohanje, so primerna tudi naslednja olja:

 • olje iz grozdnih pečk (do 190–210 °C)
 • prečiščeno maslo (do 205 °C)
 • ekstra deviško olivno olje (do 190 °C)

Maslo in margarina sta primerna samo za temperature do 160 °C in se običajno uporabljata za pohanje ali močnato maslene jedi in za nežno praženje zelenjave.

Pozor: : Dietna olja in margarine so običajno deviška oz. hladno stiskana in niso primerna za cvrtje! Vedno preberi specifikacije in navodila na embalaži.

Energija

energija

Posoda WOLL uporabi in shranjuje toploto izredno dobro, zaradi tega z Woll posodo kuhate pri nižjih stopnjah – kuhate bolj energijsko učinkovito. Posoda WOLL potrebuje 1/3 manj energije kot običajna posoda za indukcijo.

Še nekaj nasvetov za prihranke pri energiji

Uporabljajte posodo WOLL, katere dno se ujema z premerom grelne plošče na vašem štedilniku. Če kuhate na grelni plošči, ki je večja od dna posode se veliko energije izgubi. Visko kvalitetno termalno dno WOLL posode, z izjemno propustnostjo toplote poskrbi, da se toplota enakomerno razporedi po posodi, lahko kuhate na plošči, ki je manjša od dna posode, celo s kvadratnimi ali ovalnimi ponvami.

Na plinskih štedilnikih naj bo premer plamena vedno manjši od dna posode.

Izredno debelo termalno dno na posodi WOLL poskrbi, da je hrana ostane topla še dolgo časa po tem, ko smo posodo odstavili s štedilnika.

Kuhajte v primerno veliki posodi; idealno je, če je posoda napolnjena 2/3.

Zelenjavo je priporočljivo kuhati na pari v zapri posodi z malo ali brez dodatne vode, ta način skrajša čas kuhanja za 30-40%.

Zaščitni sloj

Odrgnine in praske na posodi: Ni problema!zaščitni sloj

WOLL posoda za indukcijo je robustna in izjemno vzdržljiva. Poseben patentiran sloj naredi posodo izjemno odporno proti odrgninam in obrabi. Če se na posodi slučajno pojavijo odrgnine lahko posodo še vedno uporabljate brez kakršnih koli učinkov na lastnosti in uporabo in brez strahu za vaše zdravje – Woll posoda za indukcijo je brez PFOA.

Pomivanje

Pomivanje Woll posode: Nič lažjegapomivanje

Zahvaljujoč sloju proti oprijemanju je malo vroče vode in detergenta za posodo vse, kar potrebujete. In to hitro kot blisk! Vsa Woll posoda za indukcijo se seveda lahko pere tudi v pomivalnem stroju.

Steklo-keramični kuhalniki

Kuhanje na steklo-keramični plošči: Dvignite ponev!

keramika

Če podrsavate z Woll posodo (premikate posodo, brez, da bi jo dvignili) po steklo-keramični plošči, majhni delci umazanije med dnom in ploščo lahko odrgnejo tako posodo kot ploščo. Na žalost podjetje Woll ne more dati garancije za take poškodbe. Zato: vedno dvignite Woll posodo, ko jo premikate po štedilniku.

Posoda za indukcijo

Kuhanje z indukcijsko posodo: Varčno, čisto, hitro!

indukcija

Posoda za indukcijo WOLL je prava izbira za kuhanje na indukciji. Če uporabljate posodo Woll, se ustvari močno magnetno polje na popolnoma zlitem indukcijskem dnu posode. Toplota se ustvari točno tam kjer je potrebna in se enakomerno razporedi po posodi. To pomeni, da prihranite pri energiji, segrejete hitreje in bolj natančno. Umazanija na plošči okrog Woll posode se odstrani z lahkoto saj ostane plošča relativno hladna.

Vendar bodite pozorni: senzorji magnetnega polja, ki preverjajo ali je posoda ustrezna za indukcijo, so običajno na desni strani indukcijskega navitja (prostor označen za postavitev posode). Premer posode mora ustrezati velikosti indukcijskega navitja. Drugače se lahko zgodi, da se posoda za indukcijo ne zazna kot indukcijska posoda. Da preprečite poškodbe na kuhalni plošči štedilnika in dnu posode, vedno dvignite posodo preden jo želite prestaviti.