Ponve

Preberite več o različnih tipih ponev in njihovi uporabi

Ponve so vsestranska kuhinjska posoda za vsakdanjo uporabo in so ena od najbolj osnovnih kuhinjskih pripomočkov. Vsakdo, ki kuha, potrebuje vsaj eno za pripravo jedi. In ko gre za kakovost kuhinjske posode, je proizvajalec Woll vsekakor na vrhu seznama.

V nadaljevanju vam bomo predstavili različne vrste in lastnosti, ki vam bodo pomagale pri izbiri in pripravi različnih vrst hrane.

Ponve – vrste in namen

Nizke so kot nalašč za pripravo različnih vrst jedi, od zelenjavnih do mesnih jedi. Z nizkimi stranicami za kuhanje so idealne za cvrtje in pečenje. V njej lahko pečete jajca, zelenjavo, zrezke, polpete …

Ponve za palačinke Woll so ravno prav velike in visoke, imajo zelo nizek rob, da lahko zlahka pripravite popolne palačinke. Nizek rob vam olajša obračanje in peko palačinke.

Ponve za ribe so večje in ovalne oblike, da lahko pečete celo ribo z glavo in repom. Riba bo vedno enakomerno zapečena, saj debelo dno posode Woll poskrbi za enakomerno porazdelitev toplote po celotni površini.

Visoke so primerne za pripravo jedi, za katero potrebujete večjo prostornino in višino, kot so rižota, pražen krompir, golaž, enolončnica in podobno. Zahvaljujoč svoji višini lahko v njej pripravimo večjo količino hrane, kar je idealno za pripravo obrokov za družino ali večjo družbo.

Žar ponve so idealne za pripravo mesa in zelenjave na žaru v vaši kuhinji. Oblika in rebrasto dno omogoča pripravo jedi, kot bi pekli na pravem žaru. Posoda Woll zagotavlja enakomerno porazdelitev toplote po celem dnu in s tem enakomerno zapečenost – vsa pripravljena hrana bo enakomerno zapečena tudi ob robovih posode.

Vok je popoln za pripravo azijskih jedi. Visoke stranice omogočajo, da lahko hitro in enostavno pripravite okusne azijske jedi, kot so npr. piščančji chopsui, samostanska pojedina, mongolsko meso …

Lastnosti posode Woll

Posoda Woll ima 8 ali 9 mm debelo dno za hitro segrevanje in zagotavljanje enakomerne porazdelitve toplote po celotni površini dna. Poseben sloj, nanos iz titana ali safirjevih kristalov, preprečuje oprijemanje hrane in daje zaščito proti praskam in rezom. Rob je ojačan in ima obliko, ki preprečuje prelivanje.

Ponve Woll v naši ponudbi so primerne za vse vrste kuhališč; indukcija, plin, keramika, halogen, poleg tega jih lahko uporabljate tudi za peko v pečici. Posoda Woll je enostavne za pomivanje, lahko se pomiva v pomivalnem stroju.

Prikazovanje 1–16 od 29 rezultatov

Prikazovanje 1–16 od 29 rezultatov